MMT  |   Elérhetőség  |   Honlaptérkép  |   Keresés  |   Tagfelvétel  |   Csak tagoknak  |
A Társaságról
Az MMT Alapítványa
Konferenciák
MMT díjak, pályázatok
Manninger díj - ajánlás
Fotó és video pályázat
Cikkpályázat
Utazási pályázat
Utazási pályázat külföldieknek
Aktuális
Mindenkinek
Kérdések-válaszok
Támogatóink

Cikkpályázat   

FIATAL KUTATÓI CIKKPÁLYÁZAT

A Magyar Mikrobiológiai Társaság és a Magyar Mikrobiológiai Társaság Alapítványa pályázatot hirdet 35 évnél fiatalabb mikrobiológus kutatóknak kiemelkedő fontosságú megjelent első szerzős közleményeik díjazására. Pályázni lehet a 2018-2020. évben megjelent (MMT díjazásban még nem részesült) cikkek különlenyomatával. Elfogadott, de még meg nem jelent közleményekkel nem lehet pályázni!

Csak olyan munka részesülhet díjazásban, amelynek lényegi része a közlemény megjelenése előtt bemutatásra került előadásként, vagy poszter formájában egy MMT kongresszuson!

A pályadíjak:

7 db első díj á 80 000.- Ft 

7 db második díj á 50 000.- Ft

A díjakat az MMT hét tudományos szekciójában (Bakteriológia szekció, Immunológia és parazitológia szekció, Ipari mikrobiológia szekció, Környezeti mikrobiológia és -biotechnológia, Mezőgazdasági és élelmiszer mikrobiológia szekció, Mikológia szekció, Virológia szekció) adjuk ki. A zsűri a pályadíjakat visszatarthatja, megoszthatja.

A pályamunkákat (a tudományos szekció megjelölésével) a Magyar Mikrobiológiai Társaság postacímére, vagy elektronikusan várjuk (Magyar Mikrobiológiai Társaság, 1507 Budapest, Pf. 77.; fotitkar@mmt.org.hu). A pályázat tartalmazza a pályázó(k) nevét, elérhetőségét, születési idejét (év, hónap, nap), továbbá az MMT előadás(ok) pontos címét és idejét! A pályázó első szerző 2019. év december 31-én legyen 35 évnél fiatalabb!

Beküldési határidő (postabélyegző dátuma): 2020. március 15.

A pályázatokat a Magyar Mikrobiológiai Társaság Elnökségéből álló zsűri bírálja el. A bírálat legfőbb szempontjai:

                        - a dolgozat tudományos értéke,

                        - a folyóirat szcientometriai mutatói,

                        - előnyt jelent, ha a kutatást legnagyobbrészt Magyarországon végezték,

                        - előnyt élveznek az MMT tagjai.

A pályázat eredményét a Magyar Mikrobiológiai Társaság 2020. évi tavaszi Közgyűlésén hirdetjük ki. A nyertesek névsorát az MMT honlapján is közzé tesszük.

Budapest, 2019. június hó

A Magyar Mikrobiológiai Társaság Vezetősége