MMT  |   Elérhetőség  |   Honlaptérkép  |   Keresés  |   Tagfelvétel  |   Csak tagoknak  |
A Társaságról
Köszöntjük
Célok és szervezet
Történet
Alapszabály
Vezetőség
Dokumentumok
Tagság
Az MMT Alapítványa
Konferenciák
MMT díjak, pályázatok
Aktuális
Mindenkinek
Kérdések-válaszok
Támogatóink

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Kollégám!


Köszöntöm a Magyar Mikrobiológiai Társaság (MMT) honlapján. Az 1951-ben alapított MMT tagjai a mikrobiológia valamennyi jelentős ágát képviselik. Az alapítók szándékának megfelelően a Társaság célja a mikrobiológia valamennyi ágának fejlesztése Magyarországon. Ennek érdekében szerteágazó tevékenységet végez. Kiemelem, hogy a Társaság minden páros évben nagygyűlést rendez (az előadások nyelve magyar). A páratlan években az International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, ill. a Central European Forum for Microbiology nemzetközi konferenciák váltakoznak. Konferenciáinkon a résztvevők a bakteriológia, immunológia, ipari mikrobiológia, környezeti mikrobiológia és biotechnológia, mezőgazdasági és élelmiszer mikrobiológia, mikológia, parazitológia, virológia legtágabban értelmezett területén szervezett szekciókban tartanak tudományos előadásokat és mutatnak be posztereket. Társaságunk minden év április végén esedékes közgyűléséhez is előadóülés csatlakozik, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Mikrobiológiai Osztályközi Bizottságával együtt a mikrobiológia valamely kiemelten aktuális területéről szervezünk. Meghívott nemzetközi előadóink területük kiemelten jegyzett képviselői.

A Társaság a MOTESZ (Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége) tagja. Ugyancsak tagja az IUMS (International Union of Microbiological Societies), ESCV (European Society for Clinical Virology) és FEMS (Federation of European Microbiological Societies) nemzetközi társaságoknak.

 

Amennyiben műveli és/vagy tanulja a mikrobiológia valamelyik ágát de még nem MMT tag, bár szeretné élvezni a tagsággal járó előnyöket, kérem vegye fel a kapcsolatot az MMT Vezetősége bármelyik tagjával, vagy keresse fel honlapunk csatlakozási felületét: http://mmt.org.hu/hu/tarsasagrol/tagsag/csatlakozzon.


 

Köszöntéssel, 

 

Márialigeti Károly

a Magyar Mikrobiológiai Társaság elnöke